Renovatie van een woonhuis in Wijchen

Voor deze complete renovatie van een woonhuis hebben het oude bijgebouw tussen het woonhuis en de garage gesloopt en voor de nieuwe aanbouw een stalen verbindingsbalk aangebracht. Daarna hebben wij de nieuwe aanbouw door middel van houtenskeletbouw en metselwerk aan de buitenzijde weer opnieuw opgebouwd.

Belangrijk was dat het oorspronkelijke karakter van de woning in tact bleef en tegelijkertijd in een eigentijds jasje werd gestoken. Hiervoor hebben wij een moderne landelijke keuken, glas in loodramen en handgetrokken stukwerklijsten gebruikt en twee lichtkoepels in de nieuw gerealiseerde openkap geplaatst, waardoor het geheel groots, ruimtelijk en licht aanvoelt. Een resultaat waar de bewoners nog vele jaren plezier van gaan hebben.

In detail

Keuken
Entree vanuit hal
Entree vanuit woongedeelte
Keuken vanuit woongedeelte / hal
Kapconstructie
Keuken
Woongedeelte
Woongedeelte
Aanzicht buiten
Aanzicht buiten (detail)

Wat er vooraf ging

Aanzicht buiten
Oude woongedeelte
Voorbereiding
Realisatie fundering
Leveren kapconstructie
Plaatsing kapconstructie
Aanbrengen vloerverwarming
Plaatsing lichtkoepels
Aanzicht buiten