Verbouwing woonhuis Nijmegen

Een ideaal voorbeeld van een project wat in volledige samenspraak met de bewoners tot stand is gekomen. Het startte met de wens van de bewoners om de inwandige patio te verwijderen. Samen hebben we de beperkingen in kaart gebracht, de mogelijkheden besproken en deze aan de hand van een vooraf gemaakt 3D ontwerp gerealiseerd. 

Zo is niet alleen de oude patio verwijderd, maar zijn ook 2 prachtige lichtstraten geplaatst in de bestaande kapconstructie, zodat de woning niet meer als een donkere tunnel aan zou voelen. De daarbij vrijgekomen ruimte is winst voor de woonkamer.

Daarnaast zijn er van twee relatief kleine slaapkamers twee volwaardige slaapkamers gemaakt, waarvan één op de begane grond met een en-suite badkamer. Dit geeft de opdrachtgevers de ruimte om nog jaren in deze woning te blijven wonen.

 

In detail

Woongedeelte

Lichtstraat

Zicht op lichtstraat en trap

Lichtstraat

Woongedeelte

Lichtstraat

Badkamer

Badkamer

Badkamer

Verbouwde slaapkamer

Wat er vooraf ging

Trap en inpandige patio

Plaatsing lichtstraat

Glaszetten lichtstraat

Plaatsing lichtstraat

Lichtstraat van buitenaf

Lichtstraat van binnenuit